Recuperar edats

descarga (1)

Ahir vaig somniar que recuperava l’adolescència; una festa, la mare, jo arribant tard sense fer soroll per estalviar-me la bronca. Avui una amiga d’infància m’ha enviat la seva emoció i em fa recuperar la infantesa, aquella infantesa que gairebé no recordo, aquella infantesa en què vam perdre tantes coses, aquella infantesa entre crisis diverses que ens va ensenyar el valor de les coses. Aquells temps que s’enyoren mentre et fas gran.

Molt sovint la gent del 64 diem que som una generació perduda. aquelles i aquells que vam néixer tard per construir un canvi (que després ha estat malograt i pervertit, però pel que moltes i molts van lluitar i perdre) i massa tard per viure’l.

Hem estat la generació del tardofranquisme, que encara hem rebut per aprendre -“la letra con sangre entra“- i no se’ns va escolaritzar en català. Que vam rebre ensenyaments ja caducs i les tecnologies ens van superant dia a dia.

Treballem i hem treballat per construir  un futur millor, teníem una generació per davant que no ens deixava pujar i una per darrera que ens empenyia. Teníem unes vacances al poble o a la platja propera i moltes negatives als capricis, però vam ser felices, vam ser feliços i vam aprendre. Alguna gent va aprendre a compartir i a estimar, d’altres només van crèixer pensant en els diners i les mancances.

Possiblement som la generació perduda, la que encara creu en la llibertat i, alhora, en l’amor romàntic que no la fa possible. La que teixeix llaços lliures d’amor, amistat i família mentre segueix somniant en ideals absurds dels llibres de text antics. La que pensa en un futur lliure mentre no arriba a mig mes. La que ens  havien dit que la propietat ens donaria llibertat i seguretat i ens vam enredar en hipoteques.La que vol fer la revolució però no troba el moment ni l’hora. La que es compra el biquini/banyador que no es pot posar a la platja perquè ha comprat la talla pensant en què faria dieta.

Som la generació perduda per voler ser lliures, feliços i amb totes les contradiccions i contraindicacions. Som la generació perduda?

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General, Polítiques socials, Quí sóc i etiquetada amb , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.