La nostra expulsió del mercat laboral… públic


Ahir, la Fundació Maria Aurèlia Capmany va presentar un informe sota el títol: “Una nova exclusió de l’espai públic. Contractació pública, anàlisi de la situació davant el canvi”.

En aquest nou informe de la Fundació s’analitza la situació de les dones al sector públic: els sectors professionals, les condicions de treball, el nivell professional… tenint en compte que la nova legislació impulsada pel govern del PP a partir d’un Reial Decret Llei permetrà fer acomiadaments a les empreses públiques i s’obre la possibilitat també d’alguns serveis públics desenvolupats per l’administracio.

En aquest sentit, desenvolupa una acurada anàlisi de la contractació pública, en base a l’externalització de serveis, tot oferint una comparativa amb altres estats d’Europa. En aquest sentit és rellevant destacar que el Regne d’Espanya està seguint el model alemany, un model que s’ha mostrat inclement i ha expulsat les dones del sector públic tot precaritzant les condicions de treball.

Cal conèixer la situació en un moment en què se’ns estan retallant els drets laborals i socials, se’ns expulsa les dones del mercat laboral (per a fer allò que algun spensen que ens és natural: fer de mestresses de la nostra llar!) i no s’impulsen veritables polítiques actives d’ocupació i de recuperació de l’economia. Els estats europeus prefereixen seguir en mans del capital especulatiu i privar-nos a les ciutadanes i ciutadans dels drets que hem anat guanyant, amb el nostre treball i reivndiccions, en la construcció de l’estat del benestar.

Un informe que cal llegir acuradament si volem construir un futur millor, un futur real i humà per al nostre país (que es reivindicarà de form amassiva aquest 11 de setembre) encara que sigui escapçat (caldrà seguir reivindicant els Països Catalans, no?).

Llegim coneixem i lluitem pels nsotres drets

Aquesta entrada ha esta publicada en feminisme, Govern del Regne d'Espanya, Política laboral. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.