Pati Blau

pati

Ahir vam tancar la primera temporada del Pati Blau, va ser emotiu i vibrant. El Pati Blau va començar a caminar el passat mes d’octubre, un espai de tertúlia literària però no pas un espai qualsevol. Un espai en el que volíem visibilitzar les autores que escriuen en català. Autores de vàlua, de continguts impressionants, de gran creativitat… autores invisibles, malgrat tenir, moltes, ja llargues trajectòries.

Un cop més el gènere social, que no literari, ha estat motiu per la invisibilitat front als autors i front les exigències mediàtiques. Hem volgut construir un Pati Blau -com la Montserrat Abelló, on passejar dubtes, certeses, paraules, gèneres… i compartir-ho.

Ens han visitat en aquesta primera temporada: Sònia Moll, Isabel Segura, Carme Pollina, Heura Marçal, Cinta Arasa, Marta Pérez, Margarida Aritzeta i  Gemma Casamajó. I hem parlat de llengua, de situacions, de raons de vida, de tristors, d’amors, d’alegries i penes, de canvis socials, hormonals, econòmics i culturals…. hem parlat de i des de la poesia, el relat, la novel·la, la biografia, la novel·la negra, la novel·la juvenil, la prosa poètica, la poesia narrativa… ha estat un plaer i un aprenentatge constant.

S’han implicat les autores, l’Espluga Viva, el Servei Local de Català, les dones -i alguns homes- que cada darrer dijous de mes no han fallat o les que fallaven alguna vegada o les que fallaven gairebé sempre però ens segueixen i no ens volen abandonar. El Pati Blau es va construint a cada tertúlia i, ahir, unes 70 persones ens van acompanyar als jardins de Pons i Termes que va acollir l’acte de cloenda d’aquesta primera temporada.

Vam tenir “Carta Blanca” a la fresca del vespre, amb aquest recital poètic amb la veu i textos de Sònia Moll i la música i piano de Clara Peya. Vam maridar poesia, música i vi – un vi blanc excel·lent “Vinyet blanc” que tenia el punt dolç i sec de la poesia i la música que se’ns oferia- i també participació i emoció. Vam ser molta gent grans i  petites, que també seien amb un posat seriós i divertit -o trapella- alhora.

Gràcies a totes les persones que us heu implicat i a totes les que heu participat. A les que vàreu venir ahir a gaudir de la fresca i el recital i ens seguireu a partir d’ara. El Pati blau és obert a qui vulgui participar, llegir i gaudir.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Esplugues, lectures, Pati Blau i etiquetada amb , , , , , , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.