Vaga de Totes

vaga

Article publicat a La Independent

Els treballs que les dones hem fet durant segles, amagat sota l’amor i la servitud. Segles que passen i segueix la invisibilitat, la desatenció, el desenfoc polític i social cap a les dones.

Mentre, les aportacions de les dones generen vida i benestar: tenim cura de les persones, de les llars, de la higiene, de la salut… cobrim allò que no cobreixen les polítiques socials i ens cauen a sobre les retallades, però seguim invisibles, ignorades, desateses.

Però no tot queda en la penombra, hi ha iniciatives, idees i dones que mouen el món. El moviment Feminista reflexiona i impulsa la Vaga de Totes. Una iniciativa que va arrencar ahir 22 d’octubre, amb una jornada de lluita i reivindicació. Totes ens podem sentir part, representades i actives. Totes podem aportar, opinar. Som part i som escoltades. Exigim que se’n escolti i es valori allò que aportem, que hem aportat i aportarem.

Prendre un concepte tan lligat a la part productiva de la societat, renombrar-lo i fer-lo nostre per tal que la societat reflexioni, es recrei, reconstrueixi i doni valor als treballs de cura, aquells treballs fonamentals per a la vida.

Sense els treballs que desenvolupem en l’àmbit familiar, reproductiu, educatiu i pedagògic, social… sense ser cap mútua, ni cap superdona, simplement pel fet de ser dones, mares, filles… el rol social porta una motxilla difícil de compartir sinó hi ha canvis i aquests canvis necessaris no van acompanyats de decissions polítiques, ans al contrari, les polítiques són regressives, lesives contra les dones.

La Vaga de Totes ho evidencia i visibilitza, ho denuncia i critica, apunta alternatives i fa una crida a formar xarxa, a interaccionar i actuar. Ahir va començar un nou procés, important, necessari i amb perspectiva de futur.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de articles, feminisme i etiquetada amb , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.