#11S2012


Crec, francament, que avui serà una jornada que farà història. No pas perquè demà ens llevem i ja siguem un país independent, demà tothom es llevarà amb certa ressaca política i anirà a portar les criatures a l’escola i després a treballar. Ho serà perquè, si sabem gestionar-ho, serà la diada i la manifestació que marcarà un pas endavant: un poble amb consciència de ser.

Avui ens manifestarem totes i tots junts pels carrers de Barcelona, sabent que els projectes són molt diferents. Que ningú s’enganyi, ja ho diu el lema: Catalunya, nou estat d’Europa. Serà, com els darrers 30 anys, una manifestació independentista.

Aquest cop serà molt massiva, es tracta que a més d’un país també tinguem consciència d’un projecte social comú, els temps no estan com per malgastar idees ni per passar per sobre dels problemes.

Jo crec en una llibertat com a poble i com a persona, en una societat justa que redistribueixi la riquesa i ens doni drets llargament reivindicats a les treballadores i treballadors, no crec en una independència amb grans projectes especulatius com el que ens proposaven d’Eurovegas.

Ens manifestarem de bracet, ahir les marxes de torxes ja van ser unitàries i molt nombroses. Avui ens manifestarem plegats i plegades, però cal gestionar bé l’endemà i ser conscients que les diferències són moltes. Sense un projecte social just perdrem bous i esquelles pel camí, perdrem independentistes que es van consolidant des de la contextualitat. Si volem arribar a la independència caldrà que totes les persones siguin valorades però, sobretot, que els projectes polítics del nou estat siguin justos, solidaris i equilibrats socialment.

Independència i socialisme per als Països CAtalans!

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Independentisme, pensament polític, Polítiques socials i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.